Velkommen til Russla"vaenga kenell

N UCH NV-10 NORDV-10 Aridgeocrat"s Gledssprederen Greta

Opphavet til denne hunden er uklart, men det synes som om minst et par terriertyper må ha vært sentrale. Den minner ganske mye om en Jack  Russell -terrier men den skal ha en langt mildere gemytt.

Rasen har trolig eksistert svært lenge, men akkurat hvor lenge vet man ikke. Typen har imidlertid vært alminnelig på gårdene i Sverige i  Danmark og den nordlige  Tyskland. Rasen ble anerkjent  først av SKK i  1987 og etter på  bli anerkjent av FCI.

Dansk-svensk gårdshund er en liten lett rektangulær og harmonisk hund av ubestemmelig opphav. Kroppen er muskuløs og tørr i linjene. Hodet er relativt bredt og har et harmonisk snuteparti med kraftige kjever. Markert stopp. Dyp brystkasse, rett rygg og ikke for mye opptrukket buklinje. Halen er middels lang eller stump. Muskuløse bein. Den har kort, tilliggende glatt pels. Grunnfargen skal være hvit, med tegninger og flekker i sort, eller ulike nyanser av gul, brun og rød.

Hannene blir ca. 34-37 cm (+/- 2 cm) i skulderhøyde.
Tispene blir ca. 32-35 cm (+/- 2 cm) i skulderhøyde.

Dansk-svensk gårdshund er en typisk brukshund , en utpreget gårdshund  som også fungerer som en god vakthund  og en kjærlig familiehund . Den skal være en dyktig rottefanger 
.

Dansk-svensk gårdshund er en livlig, modig og glad hund med masser av energi. Den har en hendig størrelse og passer godt for de fleste formål. Trenger en god del mosjon og psykiske utfordringer for å trives maksimalt.
Pelsen er lett å stelle.